Lipidy - strona 43

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1337

. lipidów) może być modyfikowane. najczęściej modyfikacje chemiczną białek prowadzi się w celu polepszenia...

Chloroplasty-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 28
Wyświetleń: 693

aminokwasowych białka moga zostać włączone do błony w ściśle okreslony sposób). oddziaływania białka-lipidy...

BARWNIKI CHLOROPLASTÓW

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 490
Wyświetleń: 1946

lipidów chloroplastowych. Charakterystyczną cechą karotenoidów jest występowanie dwóch pierścieni...

Drób

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 252
Wyświetleń: 1841

/100g, duża wartość biologiczna białka, korzystny profil kwasów tłuszczowych w lipidach żółtka...