Lipidy - strona 43

Chemiczna modyfikacja skrobi

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1288

. lipidów) może być modyfikowane. najczęściej modyfikacje chemiczną białek prowadzi się w celu polepszenia...

Chloroplasty-opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 21
Wyświetleń: 672

aminokwasowych białka moga zostać włączone do błony w ściśle okreslony sposób). oddziaływania białka-lipidy...

BARWNIKI CHLOROPLASTÓW

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Biochemia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1883

lipidów chloroplastowych. Charakterystyczną cechą karotenoidów jest występowanie dwóch pierścieni...

Drób

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1764

/100g, duża wartość biologiczna białka, korzystny profil kwasów tłuszczowych w lipidach żółtka...