Liofilizacja owoców - strona 34

note /search

Błonnik - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób - postępowanie dietetyczne
Pobrań: 35
Wyświetleń: 903

, niektóre hemicelulozy- w suchych nasionach roślin strączkowych, warzywach, owocach: -obniża absorpcję...

Eucharystia

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Sakramentologia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 994

jako ofiara: uwielbienie, dziękczynienie, prośby, przebłaganie       Owoce euch: ogólny, specjalny...

Tabela-budowa organizmów

  • Politechnika Gdańska
  • Biologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1036

tworząc zygotę a z niej powstaje młody sporofit. Jabłoń – owoc rzekomo jabłoni, nasiona, dojrzały sprofit...

Cukry żywność

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Żywienie człowieka
Pobrań: 112
Wyświetleń: 2814

rozkładany w procesie glikolizy Fruktoza - najsłodszy cukier na świecie, w owocach miodzie, fermentuje...

J. Kochanowski, Treny (I-VII)

  • Uniwersytet Warszawski
  • Historia literatury polskiej
Pobrań: 4186
Wyświetleń: 5691

, które zmuszone zostały przemocą do czegoś, co w ogóle nie powinno mieć miejsca. -”Widziałem, kiedyś trzęsła owoc...

Wzrost i kwitnienie roślin

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 644
Wyświetleń: 1820

się po zakończeniu okresu młodocianego * roślina wykształca kwiaty, nasiona i owoce TEMPERATURA * wymagania termiczne...

Wykład o winie, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 217
Wyświetleń: 980

winogronowego (wino gronowe) lub innych owoców (wino owocowe). Czynniki wpływające na jakość win: Jakość surowca...

Barwniki

  • Uniwersytet Opolski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 350
Wyświetleń: 2079

owoców oraz kwiatów, jak równiez nadają piękne barwy jesiennym liściom (wówczas cząsteczki chlorofilu...