Liofilizacja drożdży - strona 40

note /search

Feromony- opracowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1036

bakterii i drożdży. 1 Typowe przykłady oddziaływania feromonów na zachowanie się organizmów...

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wyrobów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Marketing
Pobrań: 140
Wyświetleń: 945

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

się dodatek kilku substancji konserwujących (np. benzoesanów - hamujących rozwój drożdży, pleśni oraz bakterii...

Biochemia - przykładowe pytania

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 910
Wyświetleń: 2317

) fosfofruktokinazę c) izomerazę fosfotriozy d) heksokinazę 18. W komórkach drożdży Saccharomyces cerevisiae...

Geografia - pytania i odpowiedzi

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Podstawy geografii
Pobrań: 826
Wyświetleń: 2527

chlewnej, kasza, do produkcji piwa i drożdży Gryki - kasza, mąka, roślina miododajna   21.  Wymień...

Geografia kryteria

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 42
Wyświetleń: 6342

, drożdże Kukurydza: powyżej 700mln, Wym: dobre gleby, ciepły klimat Prod: USA 280mln, Chiny, Meksyk...

Chemia w kuchni - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia w życiu codziennym
Pobrań: 308
Wyświetleń: 2905

objętości wyrobu. Metoda biologiczna bazuje na działalności drożdży lub innych mikroorganizmów...