Liofilizacja drożdży - strona 24

note /search

Związki organiczne i metabolizm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1449

i zmiękczenie kości. Nie jest koenzymem! Występuje w wątrobie, mleku, maśle, jajach i drożdżach. E (α-tokoferol...

Starzenie

  • Uniwersytet Wrocławski
Pobrań: 98
Wyświetleń: 1169

doprowadziły do poznania molekularnego mechanizmu starzenia się drożdży • Komórki potomne dziedziczą stary wiek...

OT_ egzamin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1974

jest bardziej gęsty Porównanie: suszenie i liofilizacja Liofilizacja: -Dobra dla większości produktów -Surowe...

Lipidy - sterole

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia roślin
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1295

, który jest obecny we wszystkich lipidach roślinnych. U drożdży występuje sterol C28 zwany ergosterolem...

Enzymy, kinetyka-wykład

  • Politechnika Warszawska
  • Biochemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1344

badając fermentację alkoholową w drożdżach powiązał ten proces z organizmami żywymi. Termin enzym (gr...