Lantan - strona 2

Biochemia zapylania roślin

  • Politechnika Gdańska
  • dr Szafranek
  • Ekologia biochemiczna
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1869

w całkowitym zaprzestaniu syntezy tych związków. • Kwiaty mogą zmieniać barwę po rozpyleniu Lantana camara...

Polimery i zaawansowana ceramika

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • dr hab. inż. Magdalena Szutkowska
  • Polimery
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1449

spieki lub warstwy ferromagnetyczne cyrkonia nu- tytanianu ołowiu, zawierającego lantan, o sumarycznym...

Nanorurki-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. Jadwiga Sołoducho
  • Nanomateriały
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1498

metalu między innymi lantanu i uranu. Właściwości nanorurek węglowych Najważniejszym odkryciem ostatnich...

Właściwości fizyczne

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Fizyka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 924

Kobalt 200 167 78 0,32 Szkło kwarcowe 73 36 31 0,165 Lantan 37 25 15 0,26 Lód (0°C) 9 7,7 3,3 0,36 Lit...

Cięcie termiczne-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Janusz Kowal
  • Procesy i techniki wytwarzania
Pobrań: 301
Wyświetleń: 3745

elektrody (dla gazów obojętnych) są wykonywane najczęściej z wolframu z dodatkiem toru lub lantanu...

Mineralizacja

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 3192

 Interferencja jonów fosforanowych usuwana jest przez stosowanie dodatku soli strontu lub lantanu do badanych...

Wykład - Miedź i stopy miedzi

  • Politechnika Śląska
  • Materiałoznawstwo z elementami chemii
Pobrań: 119
Wyświetleń: 728

148 JW 8. Miedź i stopy miedzi Miedź jest metalem barwy czerwonawej, o gęstości 8,96 g/cm3 i temperaturze topnienia 1083°C. Można ją przerabiać plastycznie na zimno i na gorąco, ale w przypadku przeróbki na zimno następuje utwardzenie metalu (w wyniku zgniotu), które usuwa się przez wyżarzenie...

Czy neutrino ma masę?

  • Wyższa Szkoła Techniczna w Katowicach
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1092

zwaną PLZT (od składających się na nią: ołowiu Pb, lantanu La, cyrkonu Zr i tytanu Ti...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • prof. dr hab. Jerzy Szczapa
  • Analiza żywności
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1211

jest poprzez zastosowanie soli strontu czy lantanu CHLOR Zawartość chlorków w wybranych produktach spożywczych...