Kwasy utleniające i nieutleniające - strona 13

note /search

Ryboflawina - witamina b2

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 2597

mieszaniny kwasów metafosforowego i octowego. Mieszanina ta zapobiega utlenianiu witaminy przez jony miedzi...

Mikrobiologia - wykład 15

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2401

, propionian, maślan, wyższe kwasy tłuszczowe, metanol, etanol, indol, benzoesan i wodór Nie utleniają cukrów...

Źródła tłuszczów - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 56
Wyświetleń: 959

jest ustalić optymalną ilość NNKT w pożywieniu człowieka. Zapotrzebowanie na te kwasy jest różne: *zależne...