Kwas mrówkowy - strona 2

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • prof. dr hab. Zdzisław Jan Targoński
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1295

- jabłkowy, L - mlekowy, kwas mrówkowy, kwas cytrynowy. Do określania alkoholi: cholesterol, glicerol, etanol...

Substancje konserwujące, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 700

, topione, twarogi, konserwy warzywne i grzybowe E-236 - kwas mrówkowy E-237 - mrówczan sodu E-238...

Szkodniki na K

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Ignacy Idzikowski
  • Etymologia
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1267

. Włoski wypełnione są substancją podobną do kwasu mrówkowego. Następnie przepoczwarczenie w koronie drzew...

Właściwości funkcjonalne skrobi

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1407

(estryfikacja metodami pośrednimi) • Znane są estry skrobi z kwasem mrówkowym, octowym, propionowym...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Gabriel Rokicki
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1582

izocyjanianów (np. pochodne chlorków kwasu mrówkowego, albo aromatyczne izocyjaniany) dodawanych do amin...