Kwas asparaginowy - strona 6

Krew

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr Barbara Brokos
Pobrań: 455
Wyświetleń: 2310

Bristol - zmiana waliny na kwas asparaginowy w pozycji 67 łańcucha β. Zmiana nie powoduje zaburzenia...

Biochemia - wykład 3

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 63
Wyświetleń: 728

w reszty kwasu asparaginowego, przyłączenie jonów Ca sprawia, że kalmodulina zmienia swoją konformację...

Pytania z analizy 2004

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 308
Wyświetleń: 1169

na triozy, które są częściowo utleniane do kwasów. Własności redukujące mają też aminokwasy (cysteina, kwas...

Biotechnologia - Drobnoustroje

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biotechnologia
Pobrań: 287
Wyświetleń: 6251

glutaminowy, asparagina, kwas asparaginowy.     Niektóre aminokwasy naturalne występujące w białkach...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 161
Wyświetleń: 1407

redukujące mają też aminokwasy (cysteina, kwas asparaginowy), kwas askorbinowy, aldehydy. Dlatego ich wpływ...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 700
Wyświetleń: 2611

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Vademecum fizjologi człowieka

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • prof. nadzw. dr Barbara Brokos
Pobrań: 595
Wyświetleń: 2982

bardzo specyficznie tną białka komórkowe - zawsze w tym samym miejscu - za kwasem asparaginowym. Do katalizy...