Kwas askorbinowy - strona 7

note /search

Karotenoidy

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 511
Wyświetleń: 4704

cm3/1 g próbki) i małej ilości alkoholu w obecności przeciwutleniaczy (pirogallolu, kwasu...

Mikrobiologia - wykład 11

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1134
Wyświetleń: 4039

przemysłowe Produkcja kwasu octowego Produkcji L – sorbozy (prekursor kwasu askorbinowego) Produkcji D...

Lewodopa

Pobrań: 14
Wyświetleń: 1120

). Kwas askorbinowy Kwas askorbinowy jest ³¹czony przede wszystkim z lewodop¹ podawan¹ w roztworach...

Wykład - kryzys żywności

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 147
Wyświetleń: 637

jakościowym jak i ilościowym np. brunatnica Fucus serratus okazała się szczególnie zasobna w kwas askorbinowy...

Niedokrwistość

  • Dietoterapia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1190

: - Kwas askorbinowy - Fruktoza - Zmniejszenie - Fosforany - Szczawiany - Fityniany, taniny Straty żelaza...

Biochemia - pojęcia

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 1015
Wyświetleń: 7392

- kwas askorbinowy - brak wit. C wywołuje szkorbut. Kwas askorbinowy jest dobrze rozpuszczalny w wodzie...

CHEMIA ŻYWNOŚCI

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 2142
Wyświetleń: 6671

występującymi w tkankach zwierzęcych są: kwas askorbinowy (wyższe stężenia), moczan, tokoferole, glutation...