Kwas adypinowy

Kwasy nieorganiczne, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr hab. inż. Paweł Glibowski
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 973

, do stabilizacji E-355 - kwas adypinowy ADI- 0-5 mg/kg zastosowanie - lody, kisiele, galaretki, przyprawy obiadowe...

Areny - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Aleksander Kołodziejczyk
  • Chemia organiczna
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1428

reakcjom addycji elektrofilowej. cykloheksen KMnO4/HOH HCl/eter H+/HOH OH COOH COOH kwas adypinowy Cl...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 651
Wyświetleń: 2506

Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...

Technologia chemiczna - wykład

  • dr Radosław Podsiadły
  • Chemiczne Technologie Organiczne
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1631

    1 Technologia chemiczna organiczna zajmuje się wytwarzaniem produktów związanych z  codziennością:  tworzyw sztucznych, kosmetyków, barwników, detergentów. Głównie przetwarza  się surowce kopalne oraz surowce naturalne (odnawialne).  W technologii chemicznej organicznej można wyodrębnić cztery ...