Kwasy nieorganiczne, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
, do stabilizacji E-355 - kwas adypinowy ADI- 0-5 mg/kg zastosowanie - lody, kisiele, galaretki, przyprawy obiadowe...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, do stabilizacji E-355 - kwas adypinowy ADI- 0-5 mg/kg zastosowanie - lody, kisiele, galaretki, przyprawy obiadowe...
absorpcyjnego wprowadza się różne dodatki. Jako dodatki stosowane są np. kwas adypinowy, benzoesowy, mrówkowy...
a. hydrochinon b. kwas tereftalowy
reakcjom addycji elektrofilowej. cykloheksen KMnO4/HOH HCl/eter H+/HOH OH COOH COOH kwas adypinowy Cl...
polimetakrylan metylu kwas adypinowy poliamidy Tworzywa polimerowe uzyskiwane na bazie smoły pogazowej krezole...
Barbara Borcza. Notatka składa się z 46 stron. Wykład 1 3.10.2011 Działy: - toksykologia leku - toksykologia przemysłowa - toksykologia rolnicza - toksykologia żywności Ksenobiotyk ( gr. Xenos) - substancja obca Toksykologia żywnośc i- nauka eksperymentalna, która na podstawie doświadczeń wykonyw...
1 Technologia chemiczna organiczna zajmuje się wytwarzaniem produktów związanych z codziennością: tworzyw sztucznych, kosmetyków, barwników, detergentów. Głównie przetwarza się surowce kopalne oraz surowce naturalne (odnawialne). W technologii chemicznej organicznej można wyodrębnić cztery ...
6.6) są: a) Akrylonitryl CH2=CHCN i fenol C6H5OH b) Kwas adypinowy HOOC(CH2)4COOH...