Zestawy na egzamin, sem V
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznawstwo żywności
1zestaw- podział kasz, kupażowanie soków, ferm herbaty , 2zestaw- czyszczenie ziarna, prod...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
1zestaw- podział kasz, kupażowanie soków, ferm herbaty , 2zestaw- czyszczenie ziarna, prod...
produkt - wiśniowe i porzeczkowe - najbardziej szlachetne, do uszlachetniania i kupażowania - śliwkowe...
Fermentacja Odciąg młodego wina znad osadu Dojrzewanie Klarowanie Kupażowanie i doprawianie Utrwalanie Rozlew...
Kupażowanie soków: Zabieg mieszania soków różnych gatunków owoców i warzyw. Ma na celu uzyskanie określonych...
". Producent utrzymuje, że do stworzenia tego koniaku, na przestrzeni lat kupażuje się ponad 1200 eaux-de-vie...
Wykład 1 25.02.2008r. Systematyka przemysłu owocowo - warzywnego Przetwórstwo owoców i warzyw jest działem produkcji żywnościowej związanym z przetwarzaniem owoców i warzyw. Przetwórstwo owocowo - warzywne wyróżnia się: Sezonowość występowania surowca Koniecznością przetworzenia dużych ilości n...
Wykład nr 1. 25.02.08 Systematyka przemysłu owocowo-warzywnego. Przetw. owoc. i warzyw . jest to dział produkcji żywnościowej związany z przetwarzaniem owocow i warzyw. Charakterystyczne dla tego przetwórstwa: -sezonowość wyst. surowca, -konieczność przetworzenia dużych ilości w krótkim czasie, ...