Egzamin z technologii żywności , sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Technologia żywności
propylowy. 11. Podczas zamrażania najintensywniejsze tworzenie dużych kryształów lodu zachodzi...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
propylowy. 11. Podczas zamrażania najintensywniejsze tworzenie dużych kryształów lodu zachodzi...
– kryształy lodu – proces nukleacji • Rodzaje opadów – deszcz – śnieg – marznący deszcz – grad • Pomiary...
– kryształy lodu – proces nukleacji • Rodzaje opadów – deszcz – śnieg – marznący deszcz – grad • Pomiary...
Mgły i ich powstawanie Mgła - krople wody (lub kryształy lodu) zawieszone w powietrzu...
- soczystość oraz zmniejsza ubytki techniczne - zapobiega tworzeniu kryształów lodu i dezintegracji białek...
. W krysztale lodu cząsteczki wody zajmują w przestrzeni ściśle określone pozycje, znajdują się jednak w stanie...
wywołane zamrażaniem: 1) tworzenie się i wielkość kryształów lodu - gdy temperatura mniejsza niż 0 st.C...
mgły i ich powstawanie Mgła - krople wody (lub kryształy lodu) zawieszone w powietrzu...
. elektrolitów, wymrożenia wody lub formowaniu się kryształów lodu. Jako czynniki ochronne stosuje się naturalne...
lub przechodzą w stan anabiozy Wolne zamrażanie- ginie 90% (kryształy lodu) Szybkie zamrażanie- ginie 70% (woda...