Procesy i techniki produkcyjne - pytania
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
zgniatające, Maszyny szarpiące, Maszyny udarowe, Maszyny łamacze, Maszyny ścinające, Maszyny tnące, Krajalnice...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
zgniatające, Maszyny szarpiące, Maszyny udarowe, Maszyny łamacze, Maszyny ścinające, Maszyny tnące, Krajalnice...
krajalnicą, z obrotową komorą, a nieruchomą krajalnicą)- typu Anglo- Continental; Bieskowa; Moritz- Standaert...
zł krajalnica 324 zł kasa 824 zł żyrandole 147 zł wyposażenie : lustro 28 zł wieszaki na odzież 56 zł blat...
jak: Mięsiarski -15 000 zł Krajalnice -4 000 zł Dzieże i kociołki nierdzewne- 2 000 zł Przesiewniki do maki-3 000...
uruchomienie krajalnic tarczowych do pieczywa ciemnego; opracowanie i podjęcie pakowania pieczywa w atmosferze...
TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...
Technologia przetwórstwa owoców i warzyw Przemysł owocowo-warzywny zajmuje się przetwarzaniem owoców, warzyw, grzybów (są to podstawowe surowce dla tego przemysłu). Surowce pomocnicze są dostarczane przez inne gałęzie przemysłu np.:przyprawy, sól, cukier, kwasy, substancje zagęszczające, opakowania...
dojrzałości - rozdrabnianie na krajalnicach - blanszowanie i chłodzenie - napełnianie opakowań...
niejadalnych, sortowanie wg wielkości i stopnia dojrzałości, rozdrabnianie na krajalnicach, blanszowanie...
in. zagadnienia takie jak: skład mięsa, dioksyny, produkcja mięsa, transport, ogłuszenie, substancje wzmacniający smak, substancje zagęszczające i żelujące, hydrokoloidy, schemat uboju bydła, schemat procesu uboju świń, rola wody w żywności, przemiany węglowodanów. tł- tłuszcz pow.- powodujące skł-...