Konserwa - strona 19

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Bożena Sosnowska
Pobrań: 357
Wyświetleń: 3577

przez mikroflorę i obróbkę cieplną. W konserwach bezkręgowców morskich mogą pojawić się czarne palmy siarczków...

Statystyka - materiały różne

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Statystyka
Pobrań: 231
Wyświetleń: 4585

, nie można podjąć żadnej decyzji. Komentarz: 18. Waga konserw mięsnych powinna - zgodnie z normą - wynosić 250 g...

Ochrona Środowiska 90 pytań i odpowiedzi teoria

  • Politechnika Krakowska im. Tadeusza Kościuszki
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 462
Wyświetleń: 6412

Ochrona Środowiska - 90 pytań i odpowiedzi teoria. W tej notatce znaleźć można 90 pytań i odpowiedzi na egzamin z ochrony środowiska. Opracowane zostały pytania z takich zagadnień jak: Definicja ekologii, charakterystyka układów ekologicznych, charakterystyka czynników ekologicznych, ochrona środowi...

Podstawy zarządzania - testy

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • prof. dr hab. Henryk Bieniok
  • Podstawy zarządzania
Pobrań: 2940
Wyświetleń: 7917

Zawiera pliki z przykładowymi testami. ...e. 9. W skład kapitału przedsiębiorstwa obecnie wchodzą: a. fundusz statutowy b. fundusz założycielski c. fundusz przedsiębiorstwa d. zaciągnięte kredyty e. wkłady wspólników i załogi 10. Organizację można rozumieć w znaczeniu: a. rzeczowym b. ...

Antropologia kultury notatki i test

  • Wyższa Szkoła Zarządzania i Bankowości w Krakowie
  • dr Magdalena Roszczynialska
  • Antropologia kultury
Pobrań: 3416
Wyświetleń: 6090

"Niniejszy wykład nie odnosi się do poziomu wiary (filozofii, teologii) – o człowieku mówi się tu jako o organizmie biologicznym i nie upatruje w nim jakiejś odrębnej, ontologicznie różnej od innych bytów zwierzęcych istoty. Nawet jeśli kilka milionów lat temu dokonało się skokowe zwiększenie obję...

Geografia rolnictwa

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 21
Wyświetleń: 2114

, lecytyna. Preparaty z soji dodawane są do różnych przetworów, m. in. konserw mięsnych, wędlin, dodatek soji...

Analiza strategiczna przedsiębiorstwa 2

  • Analiza finansowa
Pobrań: 567
Wyświetleń: 4438

ANALIZA STRATEGICZNA PRZEDSIĘBIORSTWA Na przykładzie „BOGMAR” Sp. Z o.o.Wstęp I. Charakterystyka Przedsiębiorstwa „Bogmar” Sp. Z o.o. 1. Misja, cele, zadania II. Analiza otoczenia 1. Metody scenariuszowe 2. Analiza sektora 1. Otoczenie rynkowe 1. Krajowy rynek sprzętu AGD 2. Rynek wyrobów ...

Higiena pracy - ogólne - omówienie

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
  • Bezpieczeństwo Państwa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 833

ROZPORZĄDZENIE MINISTRA PRACY I POLITYKI SOCJALNEJ  z dnia 26 września 1997 r.  w sprawie ogólnych przepisów bezpieczeństwa i higieny pracy   (Tekst jednolity: Dz. U. z 2003 r. Nr 169, poz. 1650) (Zmiany: Dz. U. z 2007 r. Nr 49, poz. 330)    Na podstawie art. 237 15 § 1 Kodeksu pracy zarządza się, ...