Kawa zbożowa - strona 2

Wpływ alkaloidów purynowych na organizm

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • prof. dr hab. Anna Maria Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 721

polny, gitagenina w nasionach do 14%, obecnie zatrucia są przypadkowe, dawniej mąką, chlebem, kawą...

Toksykologia - wyklad 6

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1225

tylko przypadkowe, dawniej mąką, chlebem, kawą zbożową soja, strączkowe, orzechy ziemne - nasiona, narażenie...

Operacje cieplne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1743

( często nawilgocone 35 - 40 % wody) produkcja karmelu, cukru, prażenie kawy ( do 200˚C), kawa zbożowa...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr Robert Socha
  • Chemia żywności
Pobrań: 1498
Wyświetleń: 11060

, kawa zbożowa i prażone korzenie cykorii dodawane do naturalnej kawy, olej rzepakowy dodawany...

Opracowanie KAWA

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Marta Zalewska-Korona
Pobrań: 245
Wyświetleń: 2457

im właściwości łatwej rozpuszczalności w wodzie - Produkty kawopodobne np. kawa zbożowa - wytwarzane...

Toksykologia wykłady

  • dr inż. Barbara Borcza
  • Toksykologia
Pobrań: 672
Wyświetleń: 2569

mąki pieczywa i kawy zbożowej Glikozydy nasercowe -wpływają na pracę serca ( rzadkoskurcz zatokowy...