Kasza gryczana - strona 3

note /search

Zboża uprawne - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 91
Wyświetleń: 2296

do produkcji kaszy gryczanej, w Indiach traktowana jest jako zboże chlebowe, w Chinach i Japonii mąka gryczana...

Zawartość chemiczna

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Analiza żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1288

powyżej 200 mg - kasze gryczane, otręby pszenne, kakao proszek, migdały Produkty o zawartości 100-200 mg...

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

Dzisiaj porozmawiamy sobie na temat kwasu moczowego. Przypominam, że prawidłowa urykemia jest na poziomie nie przekraczającym 7 mg% kwasu moczowego, a urykozuria, czyli wydalanie dobowe nie powinno przekraczać 600 mg/dobę. Jeśli jest więcej to mówimy oczywiście o hiperurykozurii, natomiast jeśli stę...

Biochemia - wykład 2

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1092

- kasza gryczana jest głównym źródłem glikozydów flawonoidowych, bowiem bardzo dużo jest ich w gryce...

Egzamin biomedyka

  • Olsztyńska Szkoła Wyższa im. Józefa Rusieckiego
  • Biomedyczne podstawy rozwoju i wychowania
Pobrań: 658
Wyświetleń: 3892

Rozwój- jest cechą organizmów żywych, które pod wpływem środowiska ulegają zmianie od form niższych do wyższych – małpa człekokształtna-człowiek współczesny Rozwój ontogenetyczny- (osobniczy), od momentu poczęcia do uzyskania pełnej dojrzałości, swoisty i niepowtarzalny dla każdego człowieka. ...