Własności białek, cukrów i tłuszczy - sprawozdanie
- Politechnika Wrocławska
- Biologia
można wykryć używając w doświadczeniu płynu Lugola lub roztworu jodku potasu. W obecności skrobi badany produkt...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
można wykryć używając w doświadczeniu płynu Lugola lub roztworu jodku potasu. W obecności skrobi badany produkt...
roztworze jodku potasu? Ponieważ I2 jest substancją lotną a w roztworze z I- powstaje I3...
manganu (II) do MnO(OH)2. Po zakwaszeniu próbki utworzony związek manganu (IV) utlenia dodany jodek potasu...
i stężeniu 10,0 %, aby otrzymać kwas o stężeniu 1,50 % ? Odp. 1190 g 2.30. Ile gramów jodku potasu należy...
do 100 ml); roztwór jodu w jodku potasu (płyn Lugola – 2 g KJ rozpuścić w 5 ml H2O i w tym roztworze...
się przez rozpuszczenie I2 w stężony roztworze jodku potasu? Ponieważ I2 jest substancją lotną a w roztworze z I- powstaje...
się przez rozpuszczenie I2 w stężony roztworze jodku potasu? Ponieważ I2 jest substancją lotną a w roztworze z I- powstaje...
roztworu chlorku benzenodiazoniowego dodaje się powoli roztwór 36,0 g (0,216 mol) jodku potasu w 40 ml wody...
, które nie zachodzą a dla pozostałych podać właściwy produkt (bez mechanizmu). a) 1-butanol + jodek potasu jodek...
Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...