Jełczenie tłuszczów chemia organiczna - strona 5

note /search

Układy koloidalne - wykład

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1771

, białko, tworzywa sztuczne. Rozpowszechnienie koloidów Pojęcie koloidu do chemii po raz pierwszy...

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

Emulsje stałe Zole stałe Rozpowszechnienie koloidów Pojęcie koloidu do chemii po raz pierwszy wprowadził...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

bioproduktów. CHEMIA KOMBINATORYJNA Innym ważnym pojęciem może być chemia kombinatoryjna. Jest to technika...

Biologia - wykłady

  • Politechnika Warszawska
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 147
Wyświetleń: 2772

trawiące tłuszcze , trawienie zachodzi na mniejsze podjednostki białkowe i tłuszczowe -centriole biorą...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

: - hydroliza tłuszczu, organicznych fosforanów i białek - utlenienie nienasyconych kwasów tłuszczowych Wzrost...

Propedautyka rolnictwa

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Rolnictwo
Pobrań: 630
Wyświetleń: 4536

fizycznymi i chemicznymi. PODSTAWOWE POZIOMY PROFILU GLEBOWEGO: organiczny (O) - składa się z mniej...