Jełczenie orzechów włoskich - strona 3

note /search

Style kuchni w Polsce

  • Politechnika Wrocławska
  • Rośliny użytkowe
Pobrań: 28
Wyświetleń: 952

Mniejszej, z ośrodka przednioazjatyckiego; pochodzą stąd także: winorośl, figowiec, orzech włoski, grusza...

Podstawy żywienia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Fizjologia
Pobrań: 630
Wyświetleń: 1666

spożycie *występują w olejach roślinnych (olej kukurydziany, słonecznikowy, z orzechów włoskich) *obniżają...

Owoce - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 266
Wyświetleń: 1435

, orzech włoski, migdał JAGODA * wielonasienny owoc z soczystą owocnią (powstałą z kilku owocolistków...

TKANKI ROSLINNE

  • Biologia
Pobrań: 5614
Wyświetleń: 10724

również grupowo tworząc zewnętrzne części pestek, łupiny orzechów. 4. tkanka przewodząca - służy do transportu...

Wykład 9 - ewolucjonizm

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Ewolucjonizm
Pobrań: 175
Wyświetleń: 1092

do Kalifornii sprowadzono orzecha włoskiego. Po 26 latach motyl zaczął się też rozwijać na orzechu. Próby...

Żywność

  • Politechnika Śląska
  • Biologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 987

, ziele angielskie, orzechy włoskie; syntetyzowany sztucznie, dodawany do lodów, ciast, ciastek, gum...

Sadzenie roślin

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Kształtowanie terenów zielonych
Pobrań: 63
Wyświetleń: 1393

pospolity, dęby, grap pospolity, orzech włoski, robinia, gatunki mniej odporne na mróz: magnolia...