Izomery - strona 15

note /search

Niestrawność-rodzaje, pojęcie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Interna bydła
Pobrań: 273
Wyświetleń: 1750

, który pod postacią dwóch izomerów D (-) i L (+) gromadzi się w żwaczu w ilościach dochodzących do 2%. Izomer D...

Ogólna technologia żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 238
Wyświetleń: 1407

nie wszystkie wiązania podwójne ulegają uwodornieniu - w wyniku wysokiej temperatury powstają izomery trans (szkodliwe...

Pestycydy

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Toksykologia
Pobrań: 84
Wyświetleń: 1652

), jest ich więcej w środowisku -polichlorowane trifenyle(PCT), towarzyszą -PCB to gr. wielu izomerów, ogólnie C12H10-nCln...

Analiza żywności-pytania przykladowe

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1477

w temperaturze 30oC. Jak oznaczyć izomery trans w tłuszczach do smarowania. Jak oznaczyć NNKT, jednonienasycone...