Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Technologia żywności
PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH HYDROLAZY (AMYLAZA), ENZYMY PEKTYNOLITYCZNE FILTROWANIE - PROCES...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
PREPARATÓW ENZYMATYCZNYCH ZAWIERAJĄCYCH HYDROLAZY (AMYLAZA), ENZYMY PEKTYNOLITYCZNE FILTROWANIE - PROCES...
Omawia między innymi takie zagadnienia jak: historia biotechnologii, biotechnologia klasyczna i nowoczesna, podział biotechnologii, cel, produkty GM, jakość żywności i przetwórstwo, żywność otrzymywana z organizmów modyfikowanych genetycznie, drobnoustroje, fermentacja żywności, temperatura ada...
preparatów enzymatycznych zawierających hydrolazy (amylaza), enzymy pektynolityczne Filtrowanie - proces...
: oksydoreduktazy - dehydrogenaza mleczanowa, transferazy- aminotransferaza asparaginowa, hydrolazy- trypsyna, liazy...
łączną. Istotną rolę przypisuje się hydrolazom, których źródłem są makrofagi. Enzymy te degradują wsięk...