Hydrolazy glikozydowe - strona 12

note /search

Wielocukry - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 49
Wyświetleń: 910

Zastosowanie: 1) W przemyśle spożywczym KURDLAN Glukoza- wiązania β-1,3-glikozydowe Pęczniej w wodzie i tworzy...

Biomateriały - Bionika

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia materiałów
Pobrań: 413
Wyświetleń: 2604

, celuloza( charakterystyczne wiązanie glikozydowe) KOLAGEN - białko tkanki łącznej o największym ( 30...

Kwasy nukleinowe - wykład

  • Uniwersytet Gdański
  • Biochemia
Pobrań: 616
Wyświetleń: 1876

posiada wodór. W tym miejscu następuje połączenie węgiel–azot wiązaniem –C-N (wiązanie N–glikozydowe...

Białka i sacharydy w chemii żywności

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Chemia żywności
Pobrań: 2520
Wyświetleń: 12432

(analogicznych do amylozy) co 24-30 reszt glukozowych poprzez wiązania rozgałęziające α-1,6-glikozydowe odchodzą...