Glikogenoliza enzymy

Wykład - przemiany endogenne mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • mgr Anna Wolańciuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 77
Wyświetleń: 2289

Przemiany endogenne mięsa: -węglowodany -nukleotydy -białka -tłuszcze Glikogenoliza- przemiany...

Trzustka - opracowanie

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 2331

158. Co wchodzi w skład soku trzustkowego? - woda - elektrolity - enzymy trzustki: trypsynogen...

Biochemia - wykład 8

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1358

rozgałęziona amylopektyny. Trawienie rozpoczyna się już w jamie ustnej tam mamy enzym alfa - amylazę...

Układ pokarmowy - omówienie

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • prof. dr hab. inż. Zenobiusz Dmowski
  • Biologia i ekologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 826

na biosyntezę białek, składnik enzymów, funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego Pokarmy roślinne...

Biologia - układ pokarmowy

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 861

na biosyntezę białek, składnik enzymów, funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego Pokarmy roślinne...

Poubojowe przemiany mięsa

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1862

mlekowego -zakwaszenie mięsa z pH 7.3 – 7.5 do pH 5.4 (zakwaszenie końcowe) - unieczynnienie enzymów...