Galaretka - strona 8

note /search

Referat wody mineralne

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 133
Wyświetleń: 3766

(przeciery galaretki marmolady soki) Utrwalanie owoców i warzyw - stosowanie metod chroniących produkt...

Biomonitoring i bioindykacja

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Biomonitoring
Pobrań: 1113
Wyświetleń: 6706

do produkcji galaretek zbite fragmenty plech misecznicy jadalnej to prawdopodobnie biblijna manna z nieba...

Sadownictwo-egzamin

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Sadownictwo
Pobrań: 336
Wyświetleń: 2261

1. Agrotechniczne metody zapobiegania zamierania pędów malin. przerzedzanie gęstych plantacji malin wycinanie pędów 3. Cele cięcia drzew: stworzenie silnego szkieletu drzewa nadanie drzewu odpowiedniego kształtu utrzymanie równowagi między wzrostem a owocowaniem a przez to zwiększenie plonu i z...

Kwas moczowy - wykład

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1155

Dzisiaj porozmawiamy sobie na temat kwasu moczowego. Przypominam, że prawidłowa urykemia jest na poziomie nie przekraczającym 7 mg% kwasu moczowego, a urykozuria, czyli wydalanie dobowe nie powinno przekraczać 600 mg/dobę. Jeśli jest więcej to mówimy oczywiście o hiperurykozurii, natomiast jeśli stę...

Kredyty inwestycyjne SAPARD

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach
  • Problematyka międzynarodowa
Pobrań: 14
Wyświetleń: 539

Dżemy, galaretki owocowe i przeciery, pasty z owoców lub orzechów; 15.33.23 Orzechy, orzeszki ziemne...

Biotechnologia w medycynie - kompleksowe opracowanie

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biotechnologia w medycynie
Pobrań: 1372
Wyświetleń: 6020

Znajdziemy w nich takie zagadnienia jak: regulacja syntezy enzymów, indukcja, represja, represja kataboliczna, operon laktozowy, operon tryptofanowy, szlak metabolizmu laktozy u E. coli, regulacja aktywności enzymatycznej, Chemostat i turbidostat, struktura DNA, metody wzbogacania podczas selekcji ...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 854
Wyświetleń: 6699

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...