Wykład - gnicie ryb, sem IV
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
- Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
, amoniak, trójmetyloamina, indol i inne. Bardzo szkodliwe są substancje takie jak jady bakteryjne, zwane...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, amoniak, trójmetyloamina, indol i inne. Bardzo szkodliwe są substancje takie jak jady bakteryjne, zwane...
bakteryjnej inicjacja sporulacji: wzrost temp. do 100°C woda destylowana brak substancji odżywczych (brak...
, wodór - z chemolizy wody. Ch. prowadzą wyłącznie bakterie ściśle wyspecjalizowane w utlenianiu danego...
zwierzęcy (zooplankton) Plankton bakteryjny (bakterioplankton)- żywe drobnoustroje unoszące się w toni...
, zaleca się tworzenie ich na terenach zamkniętych za jakąś wodą, pasmem wzniesień, lasami, to chroni...
w glebie, w wodach słodkich i słonych, mule, osadach wód powierzchniowych, gorących źródłach, na rożnych...
NABYTA: w zakażeniach bakteryjnych może dojść do odsłonięcia kryptoAg (T, Tk, Th, Tx, Przez enzymy...
(koprofagia) bez żucia i po powtórnym kontakcie z florą bakteryjną jelita ślepego ulegają wydaleniu...
(koprofagia) bez żucia i po powtórnym kontakcie z florą bakteryjną jelita ślepego ulegają wydaleniu...
komórkę (zwierzęcą, roślinną, bakteryjną) i w czasie swego rozwoju uszkadzają komórki gospodarza. Choroby...