Przechowywanie żywności
- Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
, mleczne, wyroby cukiernicze). Usunięcie tłuszczu, spełniającego rolę emulgatora, zakłóca równowagę...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
, mleczne, wyroby cukiernicze). Usunięcie tłuszczu, spełniającego rolę emulgatora, zakłóca równowagę...
- ( zawiesiny drobnych cząstek asfaltu w wodzie; w zależności od użytych emulgatorów rozróżniamy :emulsje...
-smarujących wykryto np., Ŝe związkami takimi są róŜnego typu azotyny, stosowane jako emulgatory i substancje...
się w przypadku wprowadzenia do emulsji - oprócz środków obniżających napięcie powierzchniowe zwanych emulgatorami...
Uwaga do wydania elektronicznego Prezentowane wydanie elektroniczne jest w zasadzie „wierną kopią” książki prof. Łużnego. „Przekład” – ze stanowiącego podstawę wersji „drukowanej” pliku WordPerfecta, do pliku Acrobata, wykorzystujący system LATEX – został wykonany przez studenta Wydziału Fizyki i I...