Dekarboksylacja kwasu mrówkowego - strona 12

note /search

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

0,1-0,2%, chociaż w środowisku kwaśnym wystarcza zwykle niższa dawka (0,05-0,075%). Kwas mrówkowy...

Pytania z cukrów i kwasów

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Biochemia
Pobrań: 532
Wyświetleń: 3682

. próba Fehlinga 2. reakcja z DNS 3. Wyjaśnij pojęcia: pentozany, mutarotacja 4. Kwasy uranowe...

Szkodniki na K

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Etymologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 1295

. Włoski wypełnione są substancją podobną do kwasu mrówkowego. Następnie przepoczwarczenie w koronie drzew...

Budowa błon biologicznych

  • Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 210
Wyświetleń: 973

czy aldehyd mrówkowy. Są tu jednak wyjątki np. Pseudomonas oxalaticus, bakteria utleniająca kwas mrówkowy...

Biopolimery- pytania

  • Politechnika Warszawska
  • Podstawy chemii polimerów i biopolimerów
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1638

izocyjanianów (np. pochodne chlorków kwasu mrówkowego, albo aromatyczne izocyjaniany) dodawanych do amin...

Egzamin z mikrobiologii

  • Politechnika Gdańska
  • Mikrobiologia
Pobrań: 679
Wyświetleń: 3416

produkty fermentacji mrówkowej u E. coli: a) b) c) d) 15. Clostridium acetobutiricum podczas fermentacji...