Utrwalanie żywności - metody
- Uniwersytet Wrocławski
- Procesy i techniki produkcyjne
0,1-0,2%, chociaż w środowisku kwaśnym wystarcza zwykle niższa dawka (0,05-0,075%). Kwas mrówkowy...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
0,1-0,2%, chociaż w środowisku kwaśnym wystarcza zwykle niższa dawka (0,05-0,075%). Kwas mrówkowy...
reakcja glikolizy - przekształcenie aldehydu-3-fosfoglicerynowego w kwas 1,3-difosfoglicerynowy...
reakcja glikolizy - przekształcenie aldehydu-3-fosfoglicerynowego w kwas 1,3-difosfoglicerynowy...
. próba Fehlinga 2. reakcja z DNS 3. Wyjaśnij pojęcia: pentozany, mutarotacja 4. Kwasy uranowe...
i woda. Metabolit metanolu nie ulega w oku detoksykacji Nie ma przekształcenia aldehydu w kwas mrówkowy...
. Włoski wypełnione są substancją podobną do kwasu mrówkowego. Następnie przepoczwarczenie w koronie drzew...
czy aldehyd mrówkowy. Są tu jednak wyjątki np. Pseudomonas oxalaticus, bakteria utleniająca kwas mrówkowy...
izocyjanianów (np. pochodne chlorków kwasu mrówkowego, albo aromatyczne izocyjaniany) dodawanych do amin...
produkty fermentacji mrówkowej u E. coli: a) b) c) d) 15. Clostridium acetobutiricum podczas fermentacji...
, hemolityczne substancje czynne: substancje niskocząsteczkowe (kwas mrówkowy, aminy biogenne histamina [mediator...