Wykład - maślarstwo, serowarstwo, kapusta
- Uniwersytet Marii Curie-Skłodowskiej w Lublinie
- Mikrobiologia przemysłowa
składnik białkowy mleka. Pod wpływem kwasów lub enzymów np. podpuszczki, ulega wytrąceniu z roztworu...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
składnik białkowy mleka. Pod wpływem kwasów lub enzymów np. podpuszczki, ulega wytrąceniu z roztworu...
przez dekarboksylację naturalnych, parzystowęglowych jednonienasyconych kwasów tłuszczowych. Np. 10- lub 8- heptadecen...
, natomiast nazwy systematyczne wywodzą się od nazwy odpowiedniego kwasu, np. Do pochodnych aminowych kwasu...
reakcja glikolizy - przekształcenie aldehydu-3-fosfoglicerynowego w kwas 1,3-difosfoglicerynowy...
reakcja glikolizy - przekształcenie aldehydu-3-fosfoglicerynowego w kwas 1,3-difosfoglicerynowy...
. próba Fehlinga 2. reakcja z DNS 3. Wyjaśnij pojęcia: pentozany, mutarotacja 4. Kwasy uranowe...
. u Bacillus subtilis otoczki zbudowane są z izomerów D i L kwasu glutaminowego - u Bacillus anthracis...
,asparagina, glutamina Aminokwasy z dodatkowymi grupami COOH kwas asparginowy, kwas glutaminowy Aminokwas...
prowadzoną do powstania z cukrów kwasu pirogronowego, jego nieoksydatywną dekarboksylację do aldehydu...
: Brevibacterium) o kwas L-glutaminowy (rodzaj LAB: Brevibacterium) Wiadomo, że drobnoustroje syntetyzują...