Dekarboksylacja estrów - strona 7

note /search

Alkohole - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 322
Wyświetleń: 1050

Estry Reakcje utleniania alkoholi Laboratoryjne metody otrzymywania alkoholi Przemysłowe metody syntezy...

Fałszowanie alkoholi - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1708

gatunkowych. Typowymi składnikami koniaków są wyższe kwasy tłuszczowe, ich estry oraz aldehydy aromatyczne...

Lipidy - Fosfolipidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 434
Wyświetleń: 2870

grupy: a) proste- estry kwasów tłuszczowych i alkoholi +właściwe- estry kwasów tłuszczowych i glicerolu...

Cykl Krebsa - wykład, sem III

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Biochemia
Pobrań: 721
Wyświetleń: 3493

. Acetylowany koenzym A powstaje przede wszystkim podczas dekarboksylacji oksydacyjnej pirogronian, z rozpadu...