Metody oznaczania składników żywności
- Politechnika Gdańska
- Analiza żywności
18.03.2013R. METODY OZNACZANIA SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI: BIAŁEK, SACHARYDÓW ORAZ TŁUSZCZÓW Metody...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
18.03.2013R. METODY OZNACZANIA SKŁADNIKÓW ŻYWNOŚCI: BIAŁEK, SACHARYDÓW ORAZ TŁUSZCZÓW Metody...
białek roślinnych (np. sos sojowy, przyprawy do zup) w wyniku reakcji HCl z pozostałościami...
, makrofagi, limfocyty) substancja pozakomórkowa: - białka strukturalne: kolagen, elastyna - białka adhezyjne...
mrożonej masy jajowej lub: *21 kg mrożonego żółtka *29 kg mrożonego białka Waha się to: *13,5 kg proszku...
innych głównych związków biologicznych, szczególnie węglowodanów i białek. Powodowane było to faktem, iż łatwiej...
enzymatycznej syntezy z prostych cząsteczek prekursorowych, polisacharydów, kw. nukleinowych, białek, lipidów...
kodującym białka są istotne). Jeśli przyjrzeć się genowi ludzkiemu, to tylko mała część (1,5%) koduje białka...
Geny reporterowe- markery IG Kodują białka, których obecność/ aktywność biochemiczną łatwo...
laktozy na kwas mlekowy - białka - na aminokwasy - głównie paciorkowce, wytwarzają proteazy - tłuszczowe...
krowie, wieprzowina - uczula bardzo rzadko, alergeny ptaków - białka jaja kurzego, - białko żółtka jaja...