Dekarboksylacja białek - strona 22

note /search

Dieta w chorobach nowotworowych

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Kliniczny zarys chorób
Pobrań: 7
Wyświetleń: 588

energii i białka: ilość białka powinna wynosić 1,5-2,0 g na kg m.c./dobę. Głównym źródłem białka powinny...

Analiza żywności-białka

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1953

Analiza żywności Sprawozdanie Oznaczenie zawartości białka różnymi metodami. 1. Ćwiczenie...

Przechowywanie żywności

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
Pobrań: 490
Wyświetleń: 3899

czynniki utleniające białka. Promieniowanie jonizujące powoduje dekarboksylację lub utlenianie aminokwasów...

Hormony-oparcowanie

  • Uniwersytet Warszawski
  • Biologia komórki
Pobrań: 441
Wyświetleń: 1505

. Receptory te są zwykle regulatorowymi białkami genów - po zaktywowaniu łączą się z sekwencjami...

Biochemia - wykład 12

  • Politechnika Śląska
  • Biochemia
Pobrań: 462
Wyświetleń: 1330

to wszystko co jemy (nikt nie spożywa osobno cukrów, białek, albo tłuszczów, tylko wszystko razem, to się nazywa...