Dekarboksylacja aminokwasów - strona 35

note /search

Enzymologia - notatki z wykładu 5

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Enzymologia
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1246

się do ich formy; sierpotwatej. Swobodna rotacja wokół obu wiązań każdego aminokwasu pozwala na zwijanie się białek...

Powstawanie substancji próchnicznych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Substancje próchnicze gleby
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1435

kondensacji Teorię tą można streścić następująco.Cukry i aminokwasy, powstałe jako produkty metabolizmu...

Amidy i nitryle - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Chemia organiczna
Pobrań: 427
Wyświetleń: 1582

jednego aminokwasu i grupą karboksylową drugiego aminokwasu. W skład białek mogą wchodzić reszty od 100...