Cukry proste - strona 15

note /search

Mąka i miód

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 210
Wyświetleń: 2604

powoduje powstawanie cukrów prostych, dwucukrów i dekstryn, które mogą być używane w procesach fermentacji...

Mikrobiologia - wykład 15

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2401

octanu substraty polimeryczne (białka, węglowodany, lipidy) HYDROLIZA monomery (aminokwasy, cukry proste...

Biochemia materialy

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
Pobrań: 315
Wyświetleń: 3332

odwodnienia pentoz i heksoz Wykonanie: Do probówek zawierających 1 cm3 różnych cukrów prostych i złożonych...

Biologia roślinna - wykład 14

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia roślinna
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1029

) transport produktów hydrolizy (cukrów prostych) do zarodka slajd 10/33 Mechanizm indukcji syntezy α-amylazy...

Odnowa biologiczna - wykłady

  • Uniwersytet Szczeciński
  • Odnowa Biologiczna
Pobrań: 854
Wyświetleń: 4858

¾ - cukry 55-65% energii, cukry proste 10-12% - Tłuszcze 30% - poziom cholesterolu nie wiecej niż 300mg...