Cholesterol - strona 4

Mięso, drób, ryby - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • Zbigniew Marzec
  • Alergie pokarmowe
Pobrań: 14
Wyświetleń: 700

. Niektóre produkty mogą dostarczać również tłuszczu i cholesterolu. Zaleca się mięsa chude, np. indyk...

Błona komórkowa

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 70
Wyświetleń: 1540

komórkowej tym, że nie ma w niej glikolipidów, glikokaliksu i cholesterolu. 11. Na czym polega amfipatia...

Lipidy - Fosfolipidy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Werner Sobik
  • Chemia żywności
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2527

-sterole, z których głównym pochodzenia zwierzęcego jest cholesterol, analogi roślinne to sitosterole...

Fizjologia ilościowa - kolokwium

  • Politechnika Wrocławska
  • dr Piotr Kubica
  • Fizjologia ilościowa
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1610

) Statyny są grupą leków regulujących stężenie frakcji cholesterolu poprzez: inhibicję reduktazy...

Steroidy- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • prof. dr hab. inż. Józef Oleksyszyn
  • Biochemia
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1582

błonowe RE) służacego do sytezy cholesterolu. Mitochondiralmny HMG-CoA przekształcany do ciał ketonowych...

Charaktrystyka ogólna steroidów

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 42
Wyświetleń: 1155

CHOLESTEROL gr.OH-C3/CH3-C10Ic13/ reszta węglowod. o końc izopropylowej-C17/wiąz podw.-C5 -steroid,modeluje...

Zagadnienia na biochemię

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Stomatologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1302

- globulinowej (pre-β)[2]. Skład VLDL[edytuj] 60% triglicerydy 18% cholesterol zestryfikowany i wolny 14...