Chlorofile - strona 5

note /search

Barwniki naturalne

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chemia żywności
Pobrań: 714
Wyświetleń: 3542

Barwniki naturalne: - chlorofile-zielone porfirynowe barwniki roślinne rozpuszczalne w tłuszczach...

Fotolitotrofy

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 455
Wyświetleń: 1575

Sinice (Cynabacteria) Fotaliza wody - Zawierają chlorofil a Zamiast chlorofilu b występuje...

Botanika - wykład 3

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Botanika
Pobrań: 182
Wyświetleń: 1680

monadowy - barwniki: chlorofile a i b (ale b nie związane ze skrobią, jak to zwykle bywa, tylko z tzw...

Tłuszcz - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 7
Wyświetleń: 875

organoleptyczne (lekko zielona, gdyż zawiera chlorofil) zawiera więcej witamin, powinna być spożywana na surowo...

Węglowodany - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1120

i flory. Rośliny potrafią syntetyzować węglowodany de novo. Posiadają bowiem chlorofil, który w obecności...

Witamina E - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 0
Wyświetleń: 672

chlorofilu. Stąd zielone części warzyw (np. szpinak, kapusta) są dobrym źródłem tej witaminy...