Chlorofile - strona 15

note /search

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1008

przy świetle dziennym. Barwa miodu zależy od obecności w nim nie tylko beta-karotenu, ksantofilu, chlorofilu...

Podział opakowań aktywnych, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Opakowalnictwo i przechowywanie żywności
Pobrań: 280
Wyświetleń: 1484

, przyspiesza więc dojrzewanie owoców oraz degenerację chlorofilu. Wykorzystuje się reakcję utleniania etylenu...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

, dżemy E-140 - chlorofile i chlorofiliny barwa - zielona pochodzenie - zielone części roślin...

Specjacja - omówienie

  • Politechnika Wrocławska
  • Analiza chemicznych zanieczyszczeń środowiska
Pobrań: 77
Wyświetleń: 980

, *kompleksy z białkami: fitochelatynami i metalotioneinami, *metaloenzymy, *metalocukry, pochodne chlorofilu...

Wlaściwości ozonu

  • Politechnika Śląska
  • Ekologia
Pobrań: 7
Wyświetleń: 525

, a przez to zniszczenie chlorofilu, zmiany klimatyczne, wzrost liczby zachorowań na raka skóry i choroby oczu (głównie...

Mikrobiologia - wykłady

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Mikrobiologia
Pobrań: 1218
Wyświetleń: 7903

, jajowate struktury o budowie lamelarnej (warstwowej), zawierające chlorofil, barwniki karotenoidowe...

Protista w biologii

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Biologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 1981

: - chlorofil a, b, c, d - fikobiliny (niebieskie jak u sinic) - karotenowce: a) karoteny (pomarańczowy karoten...