Białka i sacharydy w chemii żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Chemia żywności
wodorotlenków (NaOH, KOH) azot wydziela się w postaci amoniaku REAKCJA BIURETOWA: reakcja charakterystyczna...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
wodorotlenków (NaOH, KOH) azot wydziela się w postaci amoniaku REAKCJA BIURETOWA: reakcja charakterystyczna...
laboratoryjnych Ćwiczenie 1: DESTYLACJA Ćwiczenie 2: KRYSTALIZACJA Ćwiczenie 3: EKSTRAKCJA Ćwiczenie 4: REAKCJE...
laboratoryjnych Ćwiczenie 1: DESTYLACJA Ćwiczenie 2: KRYSTALIZACJA Ćwiczenie 3: EKSTRAKCJA Ćwiczenie 4: REAKCJE...
+ kat.H2SO4/T A {+1) [BH3], 2) H2O2/NaOH} B (+ chlorek tosylu/pirydyna) C [+ 1) NaN3, 2) H2/kat. Pd] D...
powoduje, że obok wodorotlenku magnezu jako produkty reakcji tworzą się zasadowe uwodnione chlorki magnezu...
nazwom: a) 2-metylobutanal b) 2-(1-chloroetylo)-5-metyloheptanal c) 3-metylo-3-butenal d) cis-3-tert...
i stężenia na hydrolizę: Zapisane jonowo reakcje hydrolizy oraz zabarwienie badanych roztworów. b) Do 10...
bromkowy z dowolnej strony. W wyniku takiego przebiegu reakcji, po przyłączeniu 2 moli HBr otrzymuje...
przemianom w organizmie silnie polarne, wydalane przez nerki (szybko), np. kwas ftalowy, kwas sulfonowy b...
jonu metalu w roztworze, liczby elektronów biorących udział w reakcji i temperatury przedstawia...