Celuloza - strona 49

Biotechnologia - wykłady

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr Monika Pytka
Pobrań: 497
Wyświetleń: 4235

Celuloza Glukoza i fruktoza Sacharoza Kwasy tłuszczowe Związki mineralne Związki białkowe 13-18 54-64 8-12...

Jakość i bezpieczeństwo żywności-wykłady

  • Uniwersytet Jagielloński - Collegium Medicum
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Jakość i bezpieczeństwo żywności
Pobrań: 525
Wyświetleń: 5698

Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...

Chemia instrumentalna - wykłady

  • Śląski Uniwersytet Medyczny w Katowicach
  • dr hab. n. biol. Krystyna Trzepietowska-Stępień
  • Chemia
Pobrań: 182
Wyświetleń: 2765

celuloza syntetyczne polimery zeolity adsorbenty węglowe Na adsorbentach polarnych związki polarne migrują...

Fizjologia roślin

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • dr hab. prof. UP Andrzej Skoczowski
  • Fizjologia roślin
Pobrań: 1127
Wyświetleń: 5824

celulozy (napęczniała kutykula oddaje część wody do atmosfery w postaci pary wodnej) transpiracja szparkowa...

Toksykologia - Zagadnienia

  • dr inż. Anna Brzozowska
  • Toksykologia
Pobrań: 217
Wyświetleń: 1246

Sub. dodawane celowo do żywności podlegają regulacji prawnej: Ustawa o Warunkach Zdrowotnych żywności i żywienia. Co tam jest: -definicje środka spożywczego, używki -definicje dozwolonych sub. dodatkowych -delegacja do Ministra Zdrowia, czyli co powinien zrobić. A powinien określić dozwolone s...

Klimat

  • Uniwersytet Gdański
  • dr Edmund Pieczonka
  • Geografia gospodarcza
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1309

fermentacji celulozy pod wpływem bakterii metanowych. Środowiskiem życia tych organizmów są podmokłe gleby...

Fotoperiodyzm

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 56
Wyświetleń: 1554

przez białkowe składniki cytoplazmy, łańcuchy węglowodanowe celulozy lub ziarna skrobi, co powoduje zwiększenie...