Bakterie i wirusy - informacje ogólne
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
- Mikrobiologia żywności
barwników wrażliwe na safraninę wrażliwe na eozynę i błękit metylenowy wrażliwość na telluryn potasu, azydek...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
barwników wrażliwe na safraninę wrażliwe na eozynę i błękit metylenowy wrażliwość na telluryn potasu, azydek...
na eozynę i błękit metylenowy Wrazliwe na sąfraninę Wrażliwość na telluryn potasu, azydek sodu, octan talu...
, związki chemiczne: azydek sodu) CZYNNIKI ZESTALAJĄCE (pozwalają na uzyskanie pożywek w formie stałej) AGAR...
, cysteina, kw. linolowy, hem, azydek sodu b) insulina, inulina, malonyloCoA, cytrulina, oksydaza...
i temperaturę - wykazują zdolność wzrostu w 45 ̊C w obecności soli żółci oraz azydku sodu - brak zdolności...
gram+ (zaierają azydek sodu oraz antybiotyki działające na bakterie gram-(gentamycyna, polimyksyna...
azydku sodu NaN3. D4. W 2,00 dm3 roztworu znajduje się 0,200 mola kwasu octowego CH3COOH, 0,100 mola...