Aseptyczne ropnie - strona 12

note /search

Badanie kośćca

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Diagnostyka izotopowa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 840

posocznicowych (bacteriemia i toksemia), bb. przenoszone są na cały organizm, gdy są to bakterie ropne (ropnie...

PARAZYTOLOGIA-PRZYWRY

  • Uniwersytet Medyczny im. Piastów Śląskich we Wrocławiu
  • Biologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 7301

wątroby, ropnie podobnie Paragonimoza: osiedlanie się przywr pod opłucną i przy oskrzelach -> krwiaki...

Organizacyjne ćwiczenia i wymogi

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Higiena mięsa i zwierzat rzeźnych
Pobrań: 105
Wyświetleń: 1645

) uogólnione występowanie guzów lub ropni na różnych narządach lub mięśniach, (iii) zapalenie stawów, zapalenie...

Bakterie grzyby wirusy

  • Uniwersytet Technologiczno-Humanistyczny im. Kazimierza Pułaskiego w Radomiu
Pobrań: 917
Wyświetleń: 5061

pdf. Notatka opatrzona jest spisem treści, wstępem, wykazem oznaczeń oraz literaturą. Praca zaliczeniowa opisuje takie zagadnienia, jak: znaczenie mikroorganizmów w biotechnologii: bakterie, grzyby, wirusy, podłoża hodowlane, hodowle mikroorganizmów, pożywki wykorzystywane do otrzymania innych z...

Trudności organizacyjne w przemyśle owocowo-warzywnym

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1071

TECHNOLOGIA PRZETWÓRSTWA OWOCÓW I WARZYW PRZEMYSŁ OWOCOWO-WARZYWNY ZAJMUJE SIĘ PRZETWARZANIEM OWOCÓW, WARZYW, GRZYBÓW (SĄ TO PODSTAWOWE SUROWCE DLA TEGO PRZEMYSŁU). SUROWCE POMOCNICZE SĄ DOSTARCZANE PRZEZ INNE GAŁĘZIE PRZEMYSŁU NP.:PRZYPRAWY, SÓL, CUKIER, KWASY, SUBSTANCJE ZAGĘSZCZAJĄCE, OPAKOWANI...