Mąka towaroznawsto żywności
- Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
rolę odgrywają pentozany, reprezentowane głównie przez ksylozę i arabinozę. Zawartość pentozanów w mące...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
rolę odgrywają pentozany, reprezentowane głównie przez ksylozę i arabinozę. Zawartość pentozanów w mące...
rolę odgrywają pentozany, reprezentowane głównie przez ksylozę i arabinozę. Zawartość pentozanów w mące...
Pierwszy plik zawiera 30 stron wytłumaczonych zagadnień i pojęć dotyczących jakości i bezpieczeństwa żywności, m.in.: zdrowotność, bezpieczeństwo żywności, atrakcyjność sensoryczna, dyspozycyjność, jakość żywności – uwarunkowania, oznaczanie zawartości wody, dodatki do żywności (food additives),...
POLITECHNIKA ŁÓDZKA Wydział Biotechnologii i Nauk o Żywności dr hab.inż. Tadeusz Trzmiel prof. PŁ, mgr inż. Marcin Płaczek Słownik oficjalnych nazw enzymów ŁÓDŹ 2007 Niniejszy słownik zawierający około 4000 nazw (stan na 05.2007) jest tłumaczeniem oficjalnych nazw enzymów z języka angielskiego ...