Antocyjany - strona 3

note /search

Chemia analityczna-zadania do 115

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Chemia analityczna
Pobrań: 98
Wyświetleń: 833

lub czerwone. Za tę cechę są odpowiedzialne antocyjany zawarte w płatkach kwiatów. Antocyjany są naturalnie...

Przyczyny bombażu chemicznego

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Apartyzacja
Pobrań: 252
Wyświetleń: 3640

jest anodą a Sn katodą) Obecność O2 i antocyjanów powoduje rozpuszczenie Sn, która stanowi powłokę ochronną...

Laboratorium - miód, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1008

czy antocyjanów, ale i substancji koloidalnych, na które składają się związki białkowe, mineralne i drobiny wosku...

Dodatki do żywności , sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Technologia żywności
Pobrań: 343
Wyświetleń: 1050

homogenizowanych E-163 - antocyjany barwa - niebiesko-fioletowo-czerwona pochodzenie - czarny winogron, czarne...

Właściwości błon komórkowych

  • Akademia Górniczo-Hutnicza im. Stanisława Staszica w Krakowie
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1099

komórkowej, wyciek antocyjanów. Dyfuzja i osmoza Termodynamiczną podstawą dyfuzji i osmozy jest dążność...