Żwacz - strona 7

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Prof dr hab. Anna Litwińczuk
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 133
Wyświetleń: 903

w mięsie przeżuwaczy (bydła, owiec) żywienie nie wykazuje wpływu, ponieważ drobnoustroje żwacza syntetyzują...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • dr Zbigniew Włosowicz
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 196
Wyświetleń: 2520

podczas biohydrogenacji kwasu linolowego w żwaczu, powstający w tkankach zwierzęcych z kwasu trans-11 C 18:1 CLA...

Mikrobiologia - wykład 15

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 301
Wyświetleń: 1659

- Przewód pokarmowy, żwacz, - Obornik, - Gleby, - Osady denne – degradacja substancji organicznej...

Anatomia układu narządu ruchu

  • Uniwersytet Gdański
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 427
Wyświetleń: 3409

 mięsień skroniowy  mięsień żwacz  mięśnie skrzydłowe boczne (dolny i górny) i mięsień skrzydłowy...

Mięśnie tułowia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • dr hab. Joanna Jeleń
  • Anatomia
Pobrań: 490
Wyświetleń: 2919

. a) mięsień skroniowy (m. temporalis). unosi żuchwę zaciskając zęby. b) mięsień żwacz (m. masseter). unosi...

Anatomia - układ kostny

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 749
Wyświetleń: 7154

) Trzeszczki Bloczki mięśni Podział topograficzny mięśni: Mięśnie głowy: Mięśnie żwacze działające na staw...

Wirusologia - wykład 7

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wirusologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1239

i na języku. Ponadto obejmują one błonę śluzową przełyku, żwacza i ksiąg. Wstępować...

Leczenie krwiaka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • mgr Gerard Niewęgłowski
  • Chirurgia
Pobrań: 35
Wyświetleń: 2625

dołu głodowego 2 punkt: 20 cm poniżej punktu pierwszego. Nakłucie żwacza: Lewą dłoń układamy...