Żwacz - strona 7

note /search

Wykład - skład chemiczny mięsa, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 336
Wyświetleń: 1246

w mięsie przeżuwaczy (bydła, owiec) żywienie nie wykazuje wpływu, ponieważ drobnoustroje żwacza syntetyzują...

Lipidy proste i złożone

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 924
Wyświetleń: 3885

podczas biohydrogenacji kwasu linolowego w żwaczu, powstający w tkankach zwierzęcych z kwasu trans-11 C 18:1 CLA...

Mikrobiologia - wykład 15

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Mikrobiologia
Pobrań: 665
Wyświetleń: 2401

- Przewód pokarmowy, żwacz, - Obornik, - Gleby, - Osady denne – degradacja substancji organicznej...

Anatomia układu narządu ruchu

  • Uniwersytet Gdański
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 1253
Wyświetleń: 5110

 mięsień skroniowy  mięsień żwacz  mięśnie skrzydłowe boczne (dolny i górny) i mięsień skrzydłowy...

Mięśnie tułowia

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Anatomia
Pobrań: 1554
Wyświetleń: 4935

. a) mięsień skroniowy (m. temporalis). unosi żuchwę zaciskając zęby. b) mięsień żwacz (m. masseter). unosi...

Anatomia - układ kostny

  • Uniwersytet Medyczny im. Karola Marcinkowskiego w Poznaniu
  • Anatomia człowieka
Pobrań: 2114
Wyświetleń: 9415

) Trzeszczki Bloczki mięśni Podział topograficzny mięśni: Mięśnie głowy: Mięśnie żwacze działające na staw...

Wirusologia - wykład 7

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Wirusologia
Pobrań: 168
Wyświetleń: 1330

i na języku. Ponadto obejmują one błonę śluzową przełyku, żwacza i ksiąg. Wstępować...

Leczenie krwiaka

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Chirurgia
Pobrań: 42
Wyświetleń: 2632

dołu głodowego 2 punkt: 20 cm poniżej punktu pierwszego. Nakłucie żwacza: Lewą dłoń układamy...