Żółtko - strona 2

note /search

Powstawanie komórek rozrodczych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Embriologia
Pobrań: 133
Wyświetleń: 1512

od otaczających je komórek endodermy, zawierają w swej cytoplazmie nieco żółtka i glikogen. Wędrują one do naczyń...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 1183
Wyświetleń: 5138

zasmażkami zawiesina żółtka podprawa zacierana składnikiem glonowym Sporządzanie wywaru Przygotowanie...

Wszystko o jajkach

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 630
Wyświetleń: 2758

JAJA Budowa - skorupka, chaloza, białko, żółtko, błona okołożółtkowa, tarcza zarodkowa, błona...

Żywienie dziecka - jaja - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 21
Wyświetleń: 749

jest uważane za białko o najwyższej wartości biologicznej, w 100% przyswajalne przez człowieka. Żółtko jaja...

Przygotowanie tuszek do mrożenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 28
Wyświetleń: 1211

Oslanowiąjc 4 warstwy : białko rzadkie , gęste, rzadkie i tuż przy żółtku znów białko gęste -połączone nichimi...