Żółtko - strona 2

Powstawanie komórek rozrodczych

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Embriologia
Pobrań: 112
Wyświetleń: 1393

od otaczających je komórek endodermy, zawierają w swej cytoplazmie nieco żółtka i glikogen. Wędrują one do naczyń...

Zupy i sosy-zagęszczanie potraw

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 210
Wyświetleń: 3381

zasmażkami zawiesina żółtka podprawa zacierana składnikiem glonowym Sporządzanie wywaru Przygotowanie...

Wszystko o jajkach

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia gastronomiczna
Pobrań: 56
Wyświetleń: 2142

JAJA Budowa - skorupka, chaloza, białko, żółtko, błona okołożółtkowa, tarcza zarodkowa, błona...

Żywienie dziecka - jaja - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 14
Wyświetleń: 679

jest uważane za białko o najwyższej wartości biologicznej, w 100% przyswajalne przez człowieka. Żółtko jaja...

Przygotowanie tuszek do mrożenia

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Technologia mięsa
Pobrań: 21
Wyświetleń: 1197

Oslanowiąjc 4 warstwy : białko rzadkie , gęste, rzadkie i tuż przy żółtku znów białko gęste -połączone nichimi...