Lista składników i zawartość netto w soku, sem VI

Nasza ocena:

3
Pobrań: 21
Wyświetleń: 588
Komentarze: 0
Notatek.pl

Pobierz ten dokument za darmo

Podgląd dokumentu
Lista składników i zawartość netto w soku, sem VI - strona 1

Fragment notatki:

LISTA SKŁADNIKÓW I ZAWARTOŚĆ NETTO W SOKU
Lista składników
W składzie soku powinny być wymienione soki owocowe lub soki owocowe z soku zagęszczonego zgodnie z nazwa produktu, dodatkowo dodana miazga lub komórki, cukier, substancje dodatkowe np. regulator kwasowości( należy podać nazwę lub symbol E) i substancje odżywcze. Wymienia się tylko te składniki, które zostały dodane do soku.
Dla soków odtworzonych nie ma obowiązku umieszczania na liście użytych w tym celu składników tj. zagęszczonego soku owocowego, wody, aromatu, miazgi.
Zawartość netto
W przypadku pakowanych płynów, zawartość neto powinna być wyrażona w jednostkach objętości i powinna występować w tym samym polu widzenia co nazwa produktu.
To samo pole widzenia nie jest jednoznaczne z wymogiem umieszczenia informacji w jednym boku
... zobacz całą notatkę



Komentarze użytkowników (0)

Zaloguj się, aby dodać komentarz