Podstawy gastronomiczne - wykład 10
- Podstawy gastronomiczne
: ➺ zmniejszenie ilości skrobi rozpuszczonej ➺ zmętnienie ➺ zmniejszenie lepkości roztworu ➺ zmniejszenie zdolności...
Ta witryna wykorzystuje pliki cookie, dowiedz się więcej.
: ➺ zmniejszenie ilości skrobi rozpuszczonej ➺ zmętnienie ➺ zmniejszenie lepkości roztworu ➺ zmniejszenie zdolności...
zmętnienia) w silnym świetle oświetlającym lampy. Naczynko pomiarowe, zawierające badany roztwór...
zmętnienia) w silnym świetle oświetlającym lampy. Naczynko pomiarowe, zawierające badany roztwór...
konserwy: - zbrązowienie powierzchni- błędy peklowania - zmętnienie galarety- zbyt długie dojrzewanie...
, maślany smak, są to ziarniaki - Leuconostoc mesenteroides - śluzowate zmętnienie - mikrokoki - wtórne...
) i wymieszano (1 faza - dwuskładnikowa) Taki układ miareczkowano wodą do zmętnienia, czyli uzyskania...
3,45 3,65 3,81 4,04 zmętnienie /- +/+ +/+ +/++ ++/++ +/++ -/+ /- /- osad...
3,45 3,65 3,81 4,04 zmętnienie /- +/+ +/+ +/++ ++/++ +/++ -/+ /- /- osad...
= odległe -zmętnienie soczewek GENETYCZNE: -mutacje chromosomalne -aberacje chromosomowe SKUTKI...
zmętnienie całego roztworu. Wnioski Gips ulega rozpuszczeniu w zakwaszonej wodzie. Dlatego ważna jest ochrona...