Zmętnienie - strona 6

Podstawy gastronomiczne - wykład 10

  • dr Aleksandra Ewa Cieślik
  • Podstawy gastronomiczne
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1498

: ➺ zmniejszenie ilości skrobi rozpuszczonej ➺ zmętnienie ➺ zmniejszenie lepkości roztworu ➺ zmniejszenie zdolności...

Rozpuszczalność- ćwiczenia

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 56
Wyświetleń: 3269

zmętnienia) w silnym świetle oświetlającym lampy. Naczynko pomiarowe, zawierające badany roztwór...

Badanie trwałości konserw

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • dr Anatol Baraniak
  • Higiena i technologia przetwórstwa
Pobrań: 0
Wyświetleń: 1652

konserwy: - zbrązowienie powierzchni- błędy peklowania - zmętnienie galarety- zbyt długie dojrzewanie...

Drożdże browarnicze- opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 224
Wyświetleń: 1610

, maślany smak, są to ziarniaki - Leuconostoc mesenteroides - śluzowate zmętnienie - mikrokoki - wtórne...

Trójkąt Gibbsa - ćwiczenia

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 301
Wyświetleń: 4592

) i wymieszano (1 faza - dwuskładnikowa) Taki układ miareczkowano wodą do zmętnienia, czyli uzyskania...