Zmętnienie - strona 2

Rozpuszczalność ciał stałych - wykład

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 21
Wyświetleń: 553

się tam również mieszadło magnetyczne) obserwuje się temperaturę zaniku ostatniego kryształu w roztworze (zaniku zmętnienia...

Eumycota- grzyby właściwe

  • Politechnika Wrocławska
  • dr inż. Magdalena Klimek-Ochab
  • Mikrobiologia przemysłowa
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1771

postaci fizjologicznej. Mogą również rosnąć w postaci zmętnienia. Drożdże mucorowe - to nie drożdże...

Rozpuszczalność - wykład

  • Politechnika Warszawska
  • prof. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 14
Wyświetleń: 616

: nri/mol = Ułamek molowy kwasu w układzie: xs = tempera-tura zaniku zmętnienia: ti/°C = Temperat-ura...

Wykład - piwo, sem V

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • dr inż. Rafał Adam Cierpiała
  • Towaroznawstwo żywności
Pobrań: 196
Wyświetleń: 1106

przez ekstrahowany chmiel Wysterylizowanie brzeczki Wytrącenie prekursorów zmętnienia Zwiększenie barwy Usunięcie...

Diagram fazowy Gibbsa - ćwiczenia

  • Politechnika Warszawska
  • prof. nzw. dr hab. inż. Tadeusz Hofman
  • Laboratorium termodynamiki i chemii fizycznej
Pobrań: 210
Wyświetleń: 1407

do rozdziału faz, co obserwowałem jako zmętnienie. Ograniczona rozpuszczalność występuje w układzie...

Oznaczenie chlorku - omówienie

  • Uniwersytet Jagielloński w Krakowie
  • prof. dr hab. Teresa Fortuna
  • Analiza i ocena jakości żywności
Pobrań: 70
Wyświetleń: 721

do próbek bezbarwnych Polega na pomiarze zmętnienia koloidowego osadu AGCL po dodaniu do badanej próbki...