Witamina C - strona 5

note /search

Warzywa i owoce - omówienie

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Żywienie dziecka
Pobrań: 147
Wyświetleń: 1092

na: *warzywa i owoce obfitujące w witaminę C (papryka, warzywa kapustne, pomidory, natka pietruszki oraz owoce...

Gruczoły

  • Uniwersytet Kardynała Stefana Wyszyńskiego w Warszawie
  • Histologia
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1309

. Co wchodzi w skład potu? - woda (98-99 %) - NaCl - amoniak - mocznik - kwas moczowy - witamina C - niewielkie...

Wykład - używki, sem IV

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Towaroznastwo surowców i produktów pochodzenia zwierzęcego
Pobrań: 63
Wyświetleń: 742

dla zdrowia lub życia człowieka. Zgodnie z tą definicją np. witamina C dodawana w celu wzbogacenia produktów...

Analiza enzymatyczna, sem VI

  • Uniwersytet Przyrodniczy w Lublinie
  • Zafałszowania produktów
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1421

- fruktoza. Do określania kwasów (soli): kwas octowy, kwas L -askorbinowy (witamina C), L - jabłkowy, D...

Higiena żywienia

  • Uniwersytet im. Adama Mickiewicza w Poznaniu
  • Polityka
Pobrań: 35
Wyświetleń: 1001

czucia, porażenia kończyn. Witamina C - kwas askorbinowy /najbardziej nietrwała z witamin/. Źródła...

Pierwiastek Fe-żelazo

  • Uniwersytet Przyrodniczy we Wrocławiu
  • Dietetyka
Pobrań: 119
Wyświetleń: 2030

pierwiastki (cynk, kobalt, mangan, nikiel) Zwiększona absorpcja zachodzi przy udziale witaminy C oraz Ca i Cu...