Wartość odżywcza - strona 25

note /search

Toksykologia wykłady

  • Toksykologia
Pobrań: 1022
Wyświetleń: 3360

kształtujących wartość odżywczą produktów Zwiększenie efektywności produkcji- ograniczenie ubytków, podniesienie...

Kara pozbawienia wolności

  • Uniwersytet Warszawski
  • Metodyka pracy resocjalizacyjnej
Pobrań: 91
Wyświetleń: 1225

. Skazany otrzymuje trzy razy dziennie posiłki, o odpowiedniej wartości odżywczej, w tym co najmniej...

Wykłady - Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej

  • Uniwersytet Chorzowski
  • Biologiczne podstawy produkcji zwierzęcej
Pobrań: 217
Wyświetleń: 2821

...Rośliny zielone warunkują życie na ziemi dzięki zdolności budowania substancji organicznych ze składników nieorganicznych w procesie fotosyntezy przy pomocy energii słonecznej i udziale chlorofilu bez istnienia zielonych roślin życie zwierząt i ludzi byłoby niemożliwe, dlatego że wytwarzane...

Pytania z analizy 2006

  • Szkoła Główna Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie
  • Analiza żywności
Pobrań: 189
Wyświetleń: 1617

UV - oznaczanie białek na podstawie zawartości aminokwasów aromatycznych 31. Badanie wartości...

Geografia ekonomiczna - zagadnienia ogólne

  • Uniwersytet Ekonomiczny w Krakowie
  • Geografia ekonomiczna
Pobrań: 0
Wyświetleń: 0

Geografia ekonomiczna Geografia ekonomiczna jako nauka Geografia - nazwa pochodzi z greki - ge-Ziemia i grapho - piszę, opisuję. Twórca terminu - Eratostenes z Cyreny III w.p.n.e. Współczesna geografia to nauka badająca powłokę Ziemi, jej przestrzenne zróżnicowanie pod względem przyrodniczym i sp...

Organizacje międzynarodowe

  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
Pobrań: 119
Wyświetleń: 1477

zasoby finansowe konieczne do zwiększenia produkcji żywności oraz jej wartości odżywczej w krajach...

Organizacje międzynarodowe - skrypt

  • Wyższa Szkoła Europejska im. ks. Józefa Tischnera w Krakowie
Pobrań: 882
Wyświetleń: 4585

konieczne do zwiększenia produkcji żywności oraz jej wartości odżywczej w krajach ubogich i rozwijających...

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wyrobów

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Marketing
Pobrań: 140
Wyświetleń: 945

Koncepcja doskonalenia poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym STRESZCZENIE Tematem niniejszej pracy magisterskiej jest doskonalenie poziomu jakości wytwarzanych wyrobów w przemyśle spożywczym. Jakość produktów spożywczych jest problemem opisywanym raczej rzadko, choć jego wag...

Planowanie rozwoju regionalnego, materiały do referatów

  • Akademia Wychowania Fizycznego im. Bronisława Czecha w Krakowie
  • Planowanie rozwoju regionalnego
Pobrań: 231
Wyświetleń: 1799

Katarzyna Mierzwa PLANOWANIE ROZWOJU ZAWODOWEGO W BRANŻY TURYSTYCZNEJ KRAKÓW 2011 SPIS TREŚCI WSTĘP…………...…………………………………………………………………………... 5 R o z d z i a ł 1 Kariera zawodowa ……………………………………………………………8 Filozofia planowania - dlaczego warto planować karierę zawodową…………………...11 Czynniki warunku...