Ultradźwięki - strona 12

note /search

Układy koloidalne - podział

  • Uniwersytet Rolniczy im. Hugona Kołłątaja w Krakowie
  • Technologia żywności
Pobrań: 315
Wyświetleń: 1757

ceramicznym; • za pomocą ultradźwięków, np. roztwory koloidalne barwników, krochmalu itp. • rozdrabnianie...

Testy z zaliczenia

  • Wyższa Szkoła Hotelarstwa i Turystyki w Częstochowie
  • Ekologia i ochrona środowiska
Pobrań: 203
Wyświetleń: 1603

dźwiękowe mieszczące się w zakresie poniżej 16 Hz to: a) ultradźwięki b) infradźwięki c) dźwięki ponadtonowe...

Enzymy - omówienie

  • Uniwersytet Łódzki
  • Inżynieria genetyczna
Pobrań: 322
Wyświetleń: 2177

, pęknięcie może nastąpić w dowolnym mscu. Sonikacja- preparat DNA poddawany działaniu ultradźwięków. Powodują...

Pomiary akustyczne-opracowanie

  • Politechnika Wrocławska
  • Wprowadzenie do inżynierii akustyki
Pobrań: 126
Wyświetleń: 1064

są infradźwiękami, a dźwięki w zakresie 20kHz do 10 GHz ultradźwiękami, a dźwięki > 10GHz - hiperdźwiękami. Dźwięki...

Utrwalanie żywności - metody

  • Uniwersytet Wrocławski
  • Procesy i techniki produkcyjne
Pobrań: 770
Wyświetleń: 3178

jednak urządzeń ultrasonicznych do utrwalania żywności, ponieważ obok zawodności ultradźwięków jako czynnika...